Henrik Sass Larsen er tiltalt i en sag om besiddelse af seksuelt overgrebsmateriale mod børn.
Det bekræfter den tidligere socialdemokratiske ministers advokat, Peter Lundmark Jensen, i en pressemeddelelse.
Henrik Sass Larsen nægter sig skyldig i anklagerne mod ham.
Men hvem er det nu lige, at Henrik Sass Larsen er? Det kan du få et overblik over i denne artikel:
Fra ungdomsformand til minister
1 / 5
Det lå længe i kortene, at Henrik Sass Larsen skulle være finansminister, da Helle Thorning-Schmidt dannede regering i 2011. (Foto:©Linda Kastrup, Scanpix Danmark)
1 / 5
Lars Løkke Rasmussen var som Venstre-formand Henrik Sass Larsens største politiske modstander i mange år. Her ses de to i snak til en åbningsdebat. (Foto:©Søren Bidstrup, Scanpix Denmark)
2 / 5
Henrik Sass Larsen blev erhvervs- og vækstminister i Helle Thorning-Schmidts regering i 2013. (Foto:©Søren Bidstrup, Scanpix Denmark)
3 / 5
Under sin politiske karriere på Christiansborg var Henrik Sass Larsen af to omgange også statsrevisor. (Foto:©Liselotte Sabroe, Scanpix Denmark)
4 / 5
En depression og en sygemelding stod i vejen for Henrik Sass Larsen, da Mette Frederiksen som ny statsminister skulle udpege sine ministre efter folketingsvalget i 2019. (Foto:©Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
5 / 5
Henrik Sass Larsen var som ung politisk aktiv i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, som han blev formand for i 1992.
Senere blev han valgt ind i Folketinget, som han var medlem af i næsten to årtier fra 2000 til 2019 for Socialdemokratiet.
Her formåede han at bevæge sig fra menigt medlem til at blive en partiets vigtigste stemmer.
Først blev han tildelt posten som næstformand og siden formand for partiets folketingsgruppe.
I 2013 nåede Henrik Sass Larsens politiske liv et højdepunkt, da han blev en del af ministerholdet under Helle Thorning-Schmidts regering med Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF.
Her afløste Henrik Sass Larsen SF's daværende formand, Annette Vilhelmsen, som erhvervs- og vækstminister.
Henrik Sass Larsen var i mange år anset for at være en af Socialdemokratiets vigtigste politiske strateger.
- Han har en stor del af æren for, at Socialdemokratiet igen står med en mulighed for at kunne danne regering, sagde Mette Frederiksen efter folketingsvalget i 2019, hvor hun blev statsminister.
DR's politiske analytiker, Jens Ringberg, mener også, at Henrik Sass Larsen er "en mand, der har spillet en stor rolle i nyere dansk politik".
Mødtes med Bandidos-rockeren 'Suzuki-Torben'
Selvom det lykkedes for Henrik Sass Larsen at blive minister en enkelt gang, så kunne det meget let være blevet til flere ministerposter.
Efter folketingsvalget i 2011 var Henrik Sass Larsen udset til at blive finansminister i Helle Thorning-Schmidts nye regering.
Men her endte Henrik Sass Larsens fortid med at spænde ben for folketingspolitikeren.
Det kom nemlig frem, at han havde haft møder med Bandidos-rockeren med tilnavnet 'Suzuki-Torben' i Køge, og det betød, at han alligevel ikke blev minister.
Næste store bump på vejen nåede Henrik Sass Larsen til i 2018, da han blev ramt af en depression.
Det betød, at han i en periode var ude af stand til at passe sit arbejde og gik til psykolog.
Helbredsproblemerne forfulgte Henrik Sass Larsen i lang tid og endte med at spille en afgørende rolle efter folketingsvalget i 2019.
Her skulle Mette Frederiksen som Socialdemokratiets partiformand sætte sit ministerhold efter en folketingsvalgsejr, og Henrik Sass Larsen var igen en af favoritterne til at få en ministerpost.
Men han blev ikke sine helbredsproblemer kvit, og derfor meddelte han Mette Frederiksen, at han ikke var til rådighed som minister i en ny regering.
- Det har været højt at flyve, dybt at falde for ham, og sådan er det i politik, siger Jens Ringberg, DR's politiske analytiker.
Mangeårig direktør i dansk erhvervsliv
I september 2019 raskmeldte Henrik Sass Larsen sig og kunne dermed genoptage sit politiske arbejde.
Men i stedet trak han sig fra politik, stoppede i Folketinget og fik et job i dansk erhvervsliv.
For kort tid efter tiltrådte han jobbet som branchedirektør i DVCA, der er brancheorganisation for venture- og kapitalfonde.
- Jobbet som direktør i DVCA ligger i naturlig forlængelse af det, jeg har arbejdet med i min politiske karriere. Jeg glæder mig til at fokusere på udvikling af vækst og arbejdspladser i Danmark, sagde Henrik Sass Larsen på det tidspunkt.
Siden skiftede foreningen navn fra DVCA til Aktive Ejere, som Henrik Sass Larsen dermed nåede at være direktør for i mere end fem år.
For i kølvandet på den nye sag mod Henrik Sass Larsen om seksuelt overgrebsmateriale med børn stopper han som direktør.
Det oplyser hans forsvarsadvokat, Peter Lundmark Jensen, i en pressemeddelelse.
- Bestyrelsen tager opsigelsen til efterretning og er enig med Henrik Sass Larsen i, at han ikke skal fortsætte som direktør. Bestyrelsen har intet kendskab haft til den af politiet gennemførte efterforskning og nu rejste tiltale, står der i pressemeddelelse.
Søren Pind overtager stillingen med øjeblikkelig virkning.